tisdag 26 september

Regeringen skrotar vargkommitté

Foto:Kjell-Erik Moseid

Efter att jägarorganisationerna, LRF och andra brukarorganisationer sagt nej till deltagande har regeringen nu beslutat skrota den vargkommitté som man tidigare i år beslutade återupprätta. Det rapporterar ATL.

– Ett antal organisationer vill inte vara med, därför har regeringen beslutat att lägga ned kommittén, säger Karl-Johan Bondesson, pressekreterare hos miljöminister Åsa Romson, till ATL.
Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund, LRF, Svenska Samernas Riksförbund och Föreningen Sveriges Fäbodbrukare tackade tidigare i år nej till deltagande i vargkommittåen. Detta eftersom brukarorganisationerna anser att det redan finns en av riksdagen beslutad vargpolitik – och att man vill ge denna politik chansen att implementeras.

”Det vore ett hån”
– Vi har tagit några steg mot en fungerande vargförvaltning i Sverige. Det har tagit mer än tio år att komma hit. I det skedet är vi inte beredda att riva upp allting och börja om. Det vore ett hån mot alla de människor som drabbas, sa Torbjörn Lövbom, ordförande i Jägareförbundets rovdjursråd i samband med att de fem brukarorganisationerna hoppade av.
Dialogen med olika intressenter i vargfrågan kommer i stället att skötas via befintliga vägar på Naturvårdsverket, rapporterar ATL.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev