Provledares rapporter datoriseras

Naturvårdsverket har upprättat ett nytt jägarregister för bland annat jägarexamen. Foto: Martin Källberg

Från och med i vår ska resultaten av avlagda prov för jägarexamen rapporteras till Naturvårdsverket genom särskild inloggning. Säkerheten är hög, och provledarna kan endast logga in i registreringsfunktionen med bank-id eller e-legitimation.

Den datoriserade rapporteringen är en del i moderniseringen av provverksamheten för jägarexamen. I samråd med jägareorganisationerna arbetar Naturvårdsverket med att göra verksamheten modernare och därmed effektivare. En del i det är att Naturvårdsverket upprättat ett nytt jägarregister för jägarexamen, jaktkort och rovdjursjakt.

I de instruktioner som skickats ut angående den nya ordningen framgår att varje provbana ska ha en huvudansvarig som ska registrera avlagda prov. Rekommendationen är att det utöver denna ska finnas ytterligare minst en provledare med samma behörighet för onlineregistrering.

Från och med i vår införs också nya rutiner för inbetalning av provavgifter till Naturvårdsverket. Utfärdande av intyg, jägarbevis med mera bedrivs tills vidare som tidigare.

Läs mer

I Svensk Jakt nr 2–3/2014 sidorna 24–25 skrev vi utförligt om Naturvårdsverkets nya IT-system för jaktkorts- och jägarexamensregistren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev