Premiärminister vill återinföra löshundsjakt

Storbritanniens premiärminister David Cameron säger till BBC att han vill riva upp lagen från 2004 som förbjuder löshundsjakt, rapporterar Horse & Hound.

 

År 2004 antogs Hunting Act av det brittiska parlamentet. Lagen innebar att löshundsjakt på räv, hjort, hare och mink förbjöds i Storbritannien. Det var framförallt den omdebatterade rävjakten som dominerade debatten kring lagen. Nu vill premiärminister David Cameron ta upp frågan för omröstning på nytt i parlamentet, rapporterar Horse & Hound.

I en intervju med BBC-programmet Countryfile beskriver Cameron rävjaktsförbudet som en rätt bisarr lag, och menar att den på nytt bör tas upp för votering i underhuset. När detta ska komma att ske är dock ännu oklart. Enligt Jim Paice, statssekreterare vid det brittiska miljö-, livsmedel och landsbygdsdepartementet, kommer det att ske när det finns utrymme i parlamentets kalender, rapporterar Horse & Hound.

 

Tony Blair ångrar lagen

Även före detta premiärministern Tony Blair, som satt vid makten när lagen drevs igenom, har i sina memoarer uttryckt att han ångrar beslutet. I sin bok ”A Journey” skriver Blair att detta var en av de lagstiftande åtgärder som jag ångrar allra mest.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev