Polisen slarvade bort jaktvapen

1996 omhändertog Polisen i Kalmar län två jaktvapen. 15 år senare upptäckte samma myndighet att de slarvat bort vapnen, rapporterar tidningen Östran.

 

Under 2011 gjorde Polisen en genomgång av gamla ej avslutade vapenärenden. Ett av dessa ärenden inleddes 1996, då två vapen omhändertagits. När en person som var bosatt i Kalmar län flyttade utomlands lämnade han vapnen till en bekant för förvaring. Där blev de senare omhändertagna av Polisen.

Vapenägaren flyttade till Israel och blev aldrig informerad av Polisen att hans vapen ett kul- och ett hagelvapen beslagtagits. När Polisen för två år sedan gick igenom det gamla ärendet tvingades man konstatera att de aktuella vapnen var spårlöst försvunna.

 

4.000 i ersättning

När Polisen 15 år senare kontaktade vapenägaren var det således inte för att återlämna vapnen utan för att fråga om han ville ha ersättning för de borttappade vapnen.

Vapenägaren begärde 10.000 kronor i ersättning, men kommer att få nöja sig med 4.000 kronor efter den värdering som Polisen låtit göra, rapporterar Östran.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev