fredag 12 april

Polisen försäkrar eftersöksjägarna

Polisen har nu tecknat en försäkring för dem som gör eftersöksarbete på uppdrag av polisen. Jägareförbundet som länge identifierat detta behov är positivt inställt.

 

Under året har det blivit klart att polisen har arbetsmiljöansvar när eftersöksjägare gör uppdrag åt polisen. Från den 1 september 2012 har polisen därför tecknat en så kallad samlingsförsäkring som ger personskadeskydd motsvarande det anställda har.

Detta är bara positivt! Jägareförbundet har sedan Nationella Viltolycksrådet (NVR) antog nuvarande organisation ansett och framfört att denna typ av försäkring behövs, säger Markus Olsson, nationellt NVR-ansvarig inom Jägareförbundet, och fortsätter:

De försäkringar som medlemmar i Jägareförbundet har påverkas inte av detta. Polisens respektive Jägareförbundets försäkringar är av olika typ, de ligger vid sidan av varandra och ger därför tillsammans ett bra skydd för eftersöksjägare som är anslutna till NVR.

De av Jägareförbundets medlemsförsäkringar som berör arbete med trafikeftersök är dels en olycksfallsförsäkring och en ansvarsförsäkring, dels en trafik­eftersöksförsäkring som vänder sig till eftersökshunden.

 

Detta har hänt:

I mars 2012 meddelade Arbets­miljöverket brister vad gäller ansvar för och arbete med arbets­miljön vid arbete med trafik eftersök. Polisen har där­efter arbetat för att åtgärda bristerna och leva upp till kraven som sattes upp.

 

Läs mer:

Mer fakta om försäkringarna för trafikeftersök

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev