onsdag 17 april

Planerar för ny eftersöksstrejk

Svenljungagruppen överväger att återuppta eftersöksstrejken. Vidare kan man komma att starta en organisation med mål om ett utträde ur EU.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Vargbältet börjar nu bli fullbesatt av revir vilket innebär att vargarna nu måste etablera sig söderut. Vi har i vinter haft mycket problem med varg ända nere i Skåne. Det kommer säkerligen att etableras revir i södra Sverige och redan under detta år så kommer ytterligare ett stort antal vargar att invadera södra Sverige, skriver Svenljungagruppen.

Gruppen bevakar vilken riktning frågan nu tar och om EU-kommissionen kommer att stämma Sverige överväger Svenljungagruppen att starta en organisation med mål om ett utträde ur EU. I detta läge kommer de även att överväga en ny eftersöksstrejk.

Den ska i så fall bli kraftfullare än tidigare eftersökstrejk och då krävs en större enighet i jägarkåren. Om vi kan vi nå en större solidaritet hos jägarna för en ny strejk kommer den att starta 1 april. Strejken ska då drivas som en budkavle där den organiseras lokalt, till exempel kretsvis för att få maximal uppslutning. Planeringen är uppstartad, skriver Svenljungagruppen i sitt pressmeddelande.

Svenljungagruppens förhoppning är att EU-kommissionen tar sitt förnuft till fånga och låter de folkvalda politikerna sköta frågan så att de kan värna landbygdens befolkning och dess näringar.

Pressmeddelandet är underteckanat av Thomas Ekberg, Urban Nilsson, Bengt Håkansson, Mikael Fransson, Kjell Lennartsson, Leif Anderasson och Thomas Persson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev