söndag 26 maj

Pengarna snart slut för Skånes djurpark

Skånes djurpark i Höör har länge brottats med en dålig ekonomi. I veckan sa regionstyrelsen nej till stöd.

Nu är krisen akut och landshövding Margareta Pålsson, ordförande i stiftelsen Skånes djurpark, har vädjat till Skånes rika om hjälp. Men det går inget vidare. Landshövdingen har bara fått ihop 200000 kronor. De är slut om en månad.
Dessutom har lantbrukare skänkt foder till djuren i parken.
Det är vi tacksamma för. Men jag behöver mer än foder, jag behöver minst 1,5 miljoner kronor. Den 5 mars är pengarna slut, säger Margareta Pålsson till Sydsvenska Dagbladet.
Jag har ingalunda gett upp hoppet, säger Margareta Pålsson som helst skulle vilja se en ny ägare till parken, nya djur som sibiriska kameler och snöleoparder och gärna ett bad i närheten.

Enligt regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M) finns ett avtal från 2009 om att Region Skåne inte ska behöva gå in med mer pengar, man har också sagt nej till att gå i borgen för lån åt parken och tänker dra sig ur sitt engagemang nästa gång det ska väljas en styrelse för stiftelsen.

Flyttning av parken till MalmöLund, en viltrestaurang och nya arter i parken är några idéer som framkommit på senare tid för att möjligen kunna få lönsamhet i Skånes djurpark.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev