På bara en månad växte jaktvårdskretsen med 30 procent

Benny Lindroth har varit ordförande i Munkfors jaktvårdskrets i en månad. Under den tiden har kretsen ökat med 30 procent. Foto: Privat

I februari blev Benny Lindroth ordförande för Munkfors jaktvårdskrets. Med ett vanligt informationsblad och ett oblygt sätt har han, tillsammans med två andra, fått kretsen att växa med 30 procent på en månad.

För en månad sedan bestod Munkfors jaktvårdskrets av 114 medlemmar. Med Benny Lindroth som nyvald ordförande startade kretsen en kampanj som värvade 27 medlemmar – på bara en månad. Det är en ökning med 30 procent.
– Vi började med att skicka ut ett informationsblad, en vanlig A4-sida med post till alla medlemmar. Där skrev vi vad vi hade för aktiviteter månad för månad och på baksidan fanns det information om förbundet och vad vi jobbar med. Sedan finns det information om hur man startar en studiecirkel och en uppmaning till att rapportera på viltdata.se, säger Benny Lindroth.
Att informationsbladet gick ut som ett frankerat brev och inte som E-post var också ett medvetet val.
– Digitalt är inte bara bra. E-post läser man en gång och sedan försvinner det i mängden, säger Benny Lindroth. Ett papper kan man titta på lite då och då.

Våga, och var inte blyg
En stor del av rekryteringen har Benny och Nils-Ove Nilsson stått för. De har frågat medlemmar i de egna jaktlagen och argumenterat för kärnfrågor som vargen och viltvårdsområden.
– Man ska våga fråga och inte vara blyg, säger Benny. Du måste stå för det förbund du är med i och våga argumentera. Sen har vargjakten i vinter gett oss medvind med. Det är något som Lennart Johannesson jobbat hårt för.

Bennys tips för en god rekrytering.

• Våga fråga om de är medlemmar och var inte blyga.
• Fokusera på på kärnfrågorna (I Bennys fall, som bor i Värmland, har de varit: varg och viltvårdsområden.)
• Det gäller att se framåt. Äldre misstag som Jägareförbundet har gjort får vi lämna.
• Nå ut med information.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev