Jaktskytteklubb bytte ordförande

Rimforsa jaktskytteklubb har hållit sitt årsmöte.

Under mötet valde föreningen en ny ordförande, Mats Samuelsson, då den förre ordföranden Roland Jonsson valt att lämna över klubban till en yngre förmåga. Roland har varit föreningen trogen som ordförande i nära 20 år. Ordet trogen är verkligen ingen överdrift då han har tillbringat fler helger och kvällar än övriga på Rimforsas skjutbana. Han har lagt en stor del av sitt eget skytte åt sidan för att se till att det fungerade för de skyttar som tränat inför jaktsäsongerna och tävlat.

Fler medlemmar

Under senare år har klubben fått en ökning av antalet medlemmar, som vid årsskiftet uppgick till 440 personer. Under 2011 gjorde föreningen kostsamma renoveringar på sin klubbstuga så att den nu bättre kan användas till föreningens stora ungdomsarbete. Och under förra året byggdes ett helt nytt maskinhus och nya murar vid älgbanan, som är flitigt använd av jägare när de förbereder sig för den årliga älgjakten.
Älgbanan (80 meter) och den så kallade grisbanan (50 meter) har båda elektronisk markering vilket även det var en stor nyinvestering för ett fåtal år sedan.

Framgångar

Alla dessa satsningar och byggnationer har blivit möjliga genom insatser från föreningens medlemmar och inte minst genom de bidrag som föreningen sökt och fått från Kinda kommun, länsstyrelsen, RF samt lokala företag. 
Under 2012 har föreningen även haft flera idrottsliga framgångar då seniorer och inte minst Rimforsas duktiga juniorer har deltagit framgångsrikt vid olika mästerskap. Nämnas kan Ludvig Nilsson som 2012 lyckades ta en plats som junior i landslaget för löpande viltmål och även fick delta i VM. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev