Jaktfältskjutning på Sövdeborg

Jaktfältskjutningen i Sövdeborg drog inte mindre än 87 deltagare. Foto: Fredrik Jönsson

Den fjärde av årets sex jaktfältskjutningar i Skåne gick av stapeln på Sövdeborgs Jaktskytteklubb första söndagen i juni. Inte mindre är 87 deltagare i klasserna junior, dam, veteran och jägarklass trotsade de byiga vindarna.

Årets skjutning på Sövdeborg var upplagd ungefär som tidigare, det vill säga åtta mål fördelade på fyra skjutplatser och om totalt 32 skott. De första målen var mård och gås och stödet var två halmbalar. På andra stationen var det skytte på frihand mot såväl 10-ringad tavla som luftgevärstavla. Den 10-ringade tavlan utgjorde skiljemål. Skjutningens tredje station innehöll skytte mot räv och grävling. Ett klassiskt stöd användes – stängselstolpe. På den avslutande stationen besköts kanin och morkulla av skyttarna sittande i jakttorn.

Resultat

Vinnaren i jägarklass var Per-Ola Williamsson med 166 poäng av de 176 möjliga. Veteranklassen vanns av Göran Öhrström på 148 poäng. Birgitta Rasmusson vann damklassen med 136 poäng och i juniorklassen gick Jesper Persson segrande fram med 167 poäng.

Insatsskjutning

104 serier sköts på det löpande vildsvinet. Vinnaren vann med 39 av 40 möjliga poäng.
Nästa jaktfältskjutning äger rum den 16 juni på Spillepengen i Malmö och säsongen avslutas på Osby Jaktskytteklubb den 30 juni. Båda dessa skjutningar är med klass 1-vapen (Spillepengen även med klass 2 och 3).

Fredrik Jönsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev