Jakt för alla i skånska Vomb

Visst kan man medverka vid en drevjakt, även om man har en funktionsnedsättning. Vid Malmö Viltvårdsförenings klövviltjakt i oktober fanns två rullstolsburna bland deltagarna.

 

Malmö Viltvårdsförening har engagerat sig med liv och lust i projektet Jakt för alla. Förening­ens jaktområde i Vomb, i södra Skåne, är mycket väl lämp­at för att även de som sitter i rullstol ska kunna ta sig ut till passen.

Vid den drevjakt som arrangerades i slutet av oktober deltog Madeleine Nordström, Blentarp, som observatör och Stefan Eskilsson, Aneby, som passkytt. Båda fick se mycket kronvilt, men Stefan hade inte riktigt lyckan med sig för att få ett bra skottläge.

Jag är ändå väldigt nöjd med jakten. Den är välorganiserad och funktionärerna gör ett fantastiskt jobb, betygsatte Stefan som säkert kommer tillbaka till någon jakt längre fram.

 

Specialtorn med ramper

Malmö Viltvårdsförening har förberett för funktionsnedsatta genom att bygga fyra specialtorn med rullstolsramp som placeras ut på olika pass i det 1600 hektar stora jaktområdet. Eftersom det finns gott om körvägar inom jakt­området är det oftast möjligt att köra bil nästan ända fram till passen.

Vi kommer att placera de här specialtornen på bra pass, för olika jaktsituationer, eftersom vi jagar lite olika beroende på säsong, säger Peter Jonzon som är områdeschef för Vomb.

Viltvårdsföreningen arrangerar fyra drevjakter och ett drygt 20-tal vaktjakter under jakt­säsongen. På menyn står kronvilt, dovvilt, rådjur, vildsvin samt predatorer.

Efter den lyckade premiären funderar nu föreningens funktionärer på hur man ska kunna gå vidare med Jakt för alla-projektet.

 

Läs mer om Jakt för alla

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev