Jägartips löser organiserad tjuvjakt på älg?

Polisen i Norrbotten är ett tiotal tjuvjägare på spåren. Det handlar om grov organiserad tjuvjakt där älgar skjuts illegalt i länet och sedan levereras till slaktare.
Många tips har kommit in och jag har till och med fått namn på tjuvjägarna, säger polisens faunasamordnare Lars Lundman till NSD.

Det var i november som polisen gick ut och vädjade om allmänhetens tips för att kunna lösa en omfattande tjuvjakt som de misstänkte ha pågått i flera år i länet. Och många har hjälpt polisen, framför allt jägare i Norrbotten.

Jägarna vill få ett stopp på den organiserade tjuvjakten som har pågått i flera år. Många säger att det har gått för långt, att nu får det vara nog, säger Lars Lundman.
Polisen vet att det handlar om beställningsjobb. Till exempel har personer från nordöstra Norrbotten beställt älgkött. Kort därefter har djur avlivats i den södra delen av länet och sedan levererats till beställaren.

 

Vädjar om allmänhetens hjälp

Polisen kartläggning har börjat klarna. Lars Lundman kan nu påstå att tjuvjakten är organiserad och att sex till sju män ingår i ligan. Ännu är ingen av männen lagförda men polisen har stort hopp om att männen snart är infångade.

  Jag tror också att om vi bara skulle få tag på 75 till 80 procent av tjuvjägarna skulle den organiserade tjuvjakten upphöra. Jag tror dock att det kan dröja ytterligare någon månad innan vi ser slutet på det här problemet, säger Lars Lundman till NSD.

Han vädjar dessutom ännu en gång om allmänhetens hjälp för att få de sista pusselbitarna på plats.

 

Läs även:

Omfattande tjuvjakthärva i Norrbotten

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev