fredag 2 juni

Jägareförbundet: ”Vi kommer aldrig ge upp”

Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld. Foto: Lars-Henrik Andersson

Efter en intensiv julhelg där överklagande av inhiberingsbeslut stått i fokus, växlar nu Jägareförbundet om och fokuserar på att driva sakfrågan vargjakt i förvaltningsrätterna.

– Nu skiftar vi fokus och lägger allt krut på sakfrågorna i förvaltningsrätterna, även om vi kommer bevaka inhibitionsfrågan mycket noggrant, säger Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld i en artikel på förbundets hemsida.
I nuläget ska överklagade jaktbeslut avgöras i tre förvaltningsrätter:
• Licensjakten i Värmland och Örebro län har överklagats till förvaltningsrätten i Karlstad.
• Licensjakten i Västmanland har överklagats till förvaltningsrätten i Uppsala.
• Licensjakten i Dalarna och Gävleborg har överklagats till förvaltningsrätten i Falun.
Samtliga förvaltningsrätter inhiberade jakten, vilket överklagades till tre olika kammarrätter. Kammarrätten i Sundsvall ändrade inhibitionsbeslutet för Dalarna och Gävleborg, vilket innebär att jakten i dessa län kan starta som planerat den 2 januari. Men Kammarrätterna i Stockholm och Göteborg gjorde samma bedömning som förvaltningsrätterna – vilket innebär att jakten i Värmland, Örebro län och Västmanland alltjämt stoppad.

”Har blivit en parodi”
– Hela vargförvaltningen har blivit en parodi där allting handlar om juridiska spetsfundigheter, EU-kommissionen och domstolsförhandlingar. Den handlar väldigt lite om fakta, viltförvaltning och ingenting om de människor som drabbas av skadorna. Vårt demokratiska rättssamhälle uppvisar påtagliga brister i hanteringen av riksdags- och regeringsbeslut i rovdjursfrågan, säger Bo Sköld.
– En fråga som är helt avgörande för jakten och våra medlemmar får med automatik hög prioritet. Det är därför vi lagt ner stora delar av julen på överklagningar. Nu lägger vi ned stora delar av nyår att komplettera underlag. Det spelar ingen roll när, var eller hur. Vi kommer aldrig ge upp en fråga som är så viktig, aldrig, säger Bo Sköld.

Hela artikeln finns att läsa på Jägareförbundets hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev