lördag 2 december

[cycloneslider id=”slide-12628″]

Internet rasar mot fällfångade vildsvinskultingar

När fälltillverkaren Lotin la ut en bild på 18 fällfångade vildsvinskultingar väckte det stor debatt i sociala medier.
Jägare och Svenska Jägareförbundet ser etiska problem med den typen av fångst medan fälltillverkaren menar att jägarna bara skyddar sitt jaktintresse.

Med ett stolt Facebookinlägg proklamerar fälltillverkaren Lotin att 18 vildsvinskultingar tagits på en och samma gång i en av deras fällor. Igår exploderade kommentarsfältet av arga besökare som tyckte att inlägget var osmakligt och idag tydliggör Svenska Jägareförbundet sin syn på vildsvinsfällor med anledning av facebookinlägget.
Lars-Olof Lundgren på företaget menar att kritiken från jägarleden mest handlar om att skydda sina egna intressen.
– Hade en jägare fällt exakt samma 18 grisar om sex månader så hade han poserat på en bild för att visa hur duktig han var. Det här handlar om att fällorna tar jägarnas villebråd, inget annat, säger Lars-Olof Lundgren. 
 
Förbundet ser problem
I den lista som Jägareförbundet publicerat på sin websida idag radar man upp flera problem med vildsvinsfällor. Förbundet nämner bland annat stress, skador, ineffektivitet, begränsad skrämseleffekt och att massfångst av små kultingar under sommaren kan leda till ombrunst.
Lars-Olof Lundgren tillbakavisar kritiken och menar att det är ”skitsnack”.
– Att skjuta 18 grisar i en fälla leder inte till mer lidande än att jaga dem fritt och i vissa fall skjuta bom och dra igång eftersök, säger han. Det är inget djur som sitter i en fälla som springer till skogen och gömmer sig om det blir skadeskjutet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev