Helena vann SM i kombinerat skytte

Helena Svensson, Bodafors, vann nyligen SM i kombinerat skytte i Skövde.
Det blev en spännande och tät SM-tävling där det även krävdes särskjutning.

Det var Skövde JSK som på sin fina anläggning arrangerade årets SM i kombinerat skytte för damer, juniorer, oldboys och veteraner.
Damklassen vanns av Helena Svensson, Bodafors på 284 poäng. Sedan var det mycket tätt men hemmaskytten Saila Larsson knep andraplatsen på 267 poäng endast en poäng före trean Erica Jansson, Östersund.

Ungdomarna på gång
Det är flera duktiga unga tjejer som är på gång inom skyttet. Det var om andra och tredje plats hagel som Sofia Haage och Cornelia Dagobert, båda runt 15 år gamla, hade en spännande särskjutning. I den första sköt båda 19 av 15 sporting och 15 trap. Därför krävdes det en omgång till. Då sköt Sofie ner 23 duvor och Cornelia träffade 20 duvor. Mycket starkt gjort att vid en särskjutning med ett fyrtiotal personer i publiken hålla nerverna under kontroll och skjuta så bra.
Juniorerna sköt också mycket bra. Segraren Markus Pollak, Vansbro sköt fina 341poäng. Tvåan Emil Olofsson, Aneby hade 336 poäng och trean Christoffer Jarl, Eksjö hade 325 poäng. Det ser bra ut för framtiden även för herrarna.

Ökat intresse
För öppen klass hade man en insatstävling. Totalt var det 51 skyttar som deltog. Intresset för denna tävling har ökat de senaste tio åren vilket är glädjande. Roligt är också att Jägareförbundet och Skyttesportförbundet under dessa år haft tävling samma helg, den ena på lördagen och den andra på söndagen, i kombinerade grenar vilket sannolikt hjälper varandra. Skövde JSK hade även fått ihop ett mycket imponerande prisbord där alla skyttar fick pris.
Oldboysklassen vanns av Lars Björk, Västerås på 345 poäng. På andra plats kom Niclas Olofsson, Aneby med 337 poäng och på tredje plats kom en långväga skytt: Leif Lundberg från Luleå med 334 poäng.

Imponerande serie
Dagens högsta resultat sköt veteranen Bertil Kainulainen, Glaskogen med hela 370 poäng. En imponerande serie med 25 trap, 24 sporting, 98 på råbocken och 76 på älgen. Tvåa blev Jan Carlsson, Gustafs med 359 poäng och på tredje plats kom Sven-Åke Draxten, Kälarne med 357 poäng.
På insatstävlingen för öppenklassen vann inte oväntat Emil Håkansson på 360 poäng med dagens tävlingsledare Karl-Johan Brindbergs på andra plats med 360 poäng. Robert Jarnedal, Nimrod, kom på tredje plats med 356 poäng.
Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev