Grävling tog bilen till nya marker

När Bengt Edvinsson i Lyrestad öppnade motorhuven på sin bil blev han ordentligt överraskad. Där låg en livs levande grävling som lyckats lossa på kablar och gnagt sönder batterikablarna.

Mariestads-Tidningen berättar idag historien om grävlingen som fann sig så väl till rätta i motorrummet på Bengt Edvinssons bil. Det började med att centrallåset inte fungerade, dörrarna fick låsas för hand. När han efter några timmar kom tillbaka till bilen var strömmen helt slut.
– När jag kollade under motorhuven bara skrek jag när jag fick syn på grävlingen som låg lätt tillbakalutad över kylaren och fram över grenröret, säger Bengt Edvinsson.
Grävlingen hade då lyckats få loss kablar och gnagt sönder pluskabeln. Jordkabeln var totalt söndertuggad.
Först trodde Bengt Edvinsson att grävlingen var skadad. Men den verkade istället må bra efter bilturen och var inte intresserad av att flytta på sig. Till slut gled den ner samma väg som den kommit in, där den bitit sönder metallfästen inne i motorrummet.
Grävlingen försvann in i en buske vid Kanalbron i Sjötorp. Tyvärr tog Bengt Edvinsson inte några bilder på grävlingen under motorhuven.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev