Från analys till handling

För drygt en vecka sedan höll Svenska Jägareförbundet sin årsstämma. Och under det två dagarna fattas många och kloka beslut. Men vi vill ändå lyfta fram ett speciellt – det kanske viktigaste.

Bo Sköld.När vi drog igång projektet Jakten på framtiden var det med målet att vi skulle kunna presentera ett förslag till hur förbundet ska bli attraktivare och bättre leva upp till medlemmarnas behov och förväntningar.

För att lyckas med arbetet engagerades hela organisationen, från medlem till förbunds­styrelse och även externa intressenter. En enig och mycket engagerad årsstämma tog beslut om vision och strategisk målbild till 2017.

Ni har kanske läst er till leda om Jakten på framtiden, om vision­er och strategiska mål. Och det känns säkert avlägset att höra oss prata om sådant titt som tätt.
Men utan mål och en tydlig vision är det svårt att på uppdrag av er medlemmar leda en organisation som Svenska Jägareförbundet.

Om vi inte vet vart vi ska, om exempelvis fyra år, hur ska då veta vad vi ska satsa på? Och är det någon som tror att hela förbundet skulle tycka likadant om vi inte gemensamt jobbat med dessa frågor?

Alla är eniga
Björn SprängareEfter årsstämman tycker vi lika i en fråga. Alla är eniga om att Svenska Jägareförbundet ska bli en öppen, snabb, attraktiv, medlemsnära, proaktiv jakt- och naturorganisation. Förbund­et ska helt enkelt vara det självklara valet för alla jägare. I allt vårt arbete ska vår jaktetik och värdegrund vara vägledande i det vi gör.

Eftersom vi nu beslutat om vad vi ska uppnå, kan vi också börja arbeta för att skapa det Svenska Jägareförbundet som medlemmarna vill ha.

Vi har satt ut färdriktningen. Och det är en enig årsstämma som pekat ut vilket håll vi ska gå. Ett tufft, spännande och nödvändigt arbete väntar. Nu ska vi gå från analys till praktisk handling.

Men med det engagemang, stöd och för­troende som vi fått för att göra Svenska Jägare­förbundet ännu attraktivare, kommer vi tillsammans att lyckas.

Arbetet måste göras tillsammans – för att bli Stor, Stark och Omtyckt.

Bo Sköld – Generalsekreterare Svenska Jägareförbundet
Björn Sprängare – Förbundsordförande

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev