Fåravelsförbundet protesterar mot rovdjurssituationen

Fåravelsförbundet anser att rovdjursavvisande stängsel inte ger fullgott skydd och att det numera är i det närmaste omöjligt att få skyddsjakt på stora rovdjur som dödar tamboskap. Foto: Olle Olsson

Svenska Fåravelsförbundet har tröttnat på den rådande rovdjurssituationen. Därför arrangerar förbundet en landsomfattande manifestation den 2 september.

Svenska Fåravelsförbundet skriver på sin hemsida. ”På förslag från av en av våra medlemmar vill vi nu ha er hjälp runt om i landet att arrangera en fredlig nationell manifestation kring rådande rovdjurssituation. Detta vill Fåravelsförbundet göra tillsammans med er och det viktiga är att vi går man ur huse. Den 2 september mellan 19.00–21.00 arrangerar Svenska Fåravelsförbundet och våra distriktsföreningar en manifestation runt om i landet som med din hjälp får en stor genomslagskraft.”
Huvudbudskapet från Fåravelsförbundet är att det enda fungerande skydd för tamboskap idag är att ständigt vaka över djuren. Förbundet anser att dyra rovdjursstängsel inte ger fullgott skydd och att skyddsjakt nästan är omöjlig att få beslutad.
Fåravelsförbundet kräver att den nya rovdjurspolitik som beslutades av riksdagen i december måste genomföras i praktiken.

På Facebook

För att öka gemenskapen bland de som sitter samtidigt i hagarna ordnar Fåravelsförbundet en Facebooksida inför Rovdjursvakan. Här är alla fårägare och de som sympatiserar med manifestationen välkomna att lägga in en bild och/eller en kort kommentar som ögonblicksbild från vaket i hagen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev