lördag 24 februari

”Ett hårt slag mot en hållbar rovdjurspolitik”

EU-kommissionen meddelade på torsdagen att man kommer att dra Sverige till EU-domstolen om urvalsjakt på varg genomförs i vinter. Det upprör värmländske riksdagsledamoten Erik A Eriksson (C).

 


Erik A Eriksson (C)

Jag är oerhört upprörd över EU-kommissionens besked. Det här är ett hårt slag mot alla de människor som lever sida vid sida med vargen och det är ett hårt slag mot Sveriges arbete med att skapa en hållbar rovdjurspolitik, säger Erik A Eriksson, Centerpartiets riksdagsledamot från Värmland.

Att Bryssel ger oss kalla handen och inte visar mer förståelse för hur verkligheten ser ut för människor på den svenska landsbygden är väldigt allvarligt. Det här gör det än mer tydligt att besluten om svensk rovdjurspolitik måste fattas närmare dem som berörs av rovdjuren, fortsätter Erik A Eriksson.

Kommissionens besked att stämma Sverige om vi genomför urvalsjakt bygger på kortsiktigt tänkande och kommer enbart att leda till ytterligare polarisering i frågan. Det är det sista svensk rovdjurspolitik behöver, avslutar Erik A Eriksson.

 

Läs mer:

EU-komissionen stoppar vargjakten

Ek: ” Vi har levererat allt kommissionen efterfrågat”

Miljökommissionär Janez Potocniks brev till miljöminister Lena Ek

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev