söndag 19 maj

”Eftersöksbojkott inte rätt väg”

Allt fler väljer att stödja eftersöksbojkotten för att sätt press på myndigheter och politiker i vargfrågan.
Jag tror inte att det är rätt väg, även om jag förstår den desperation som finns i varglänen, säger riksjaktvårdskonsulent Hans von Essen.

De är fortfarande rätt få till antalet. Men eftersöksbojkotten växer. Den började i Västra Götaland och har nu fått fäste i flera län.
Det är olyckligt att man väljer denna väg. Från Jägareförbundets sida tycker vi att jägarna ska göra vad man kan för att förkorta skadade djurs lidande, säger Hans von Essen.
Självklart kan ingen tvingas att släppa sin hund eller ens tvingas att göra eftersök. Det är helt frivilligt. Jägarkåren har fått ett mycket bra anseende hos myndigheter och allmänhet genom att utföra eftersök.
Han är rädd för att myndigheter, politiker och allmänhet ska uppleva jägarna som opålitliga. För inte så länge sedan fanns en annan eftersöksbojkott som gällde ersättning till eftersöksekipagen. En ny bojkott för vargsituationen kan göra mer skada än nytta.
Jag har full förståelse för att jägarna vill se handling, att få till en ändring av reglerna runt rovdjuren. Men jag tror inte att detta är rätt väg eftersom frågan är låst av EU, säger Hans von Essen.
Jägareförbundet jobbar stenhårt för att få saker att hända, men vi landar alltid i EU-diskussioner och de utredningar som ska komma i vår. Men tro inte att vi ger oss för det. Vi har vårt mål klart och det jobbar vi för, säger Hans von Essen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev