Centerriksdagsman: Varg och får en omöjlig kombination

Efter att ha besökt drabbade fårägare i Jönköpings län drar riksdagsman Göran Lindell (c) slutsatsen att varg och får är en omöjlig kombination. I ett blogginlägg ger Lindell uttryck för sina starka känslor efter att ha träffat de drabbade djurägarna och sett de överlevande fårens beteende i hagen.

Göran Lindell ersätter Annie Lööf i riksdagen. Som centerpolitiker med ett förflutet som kommunalråd i Vetlanda är han van vid att jämka och kompromissa i svåra frågor. Men när det kommer till kombinationen varg och får är det inte möjligt, enligt Lindell. I sin blogg beskriver han de ”gigantiska” problem det innebär med vargförekomst samtidigt som djur ska beta för att hålla det småbrutna småländska landskapet öppet.
Han berättar om vilket djupt intryck de drabbade djurägarna gjort på honom. Den familj som sett sina trettio får ligga döda och döende har en resa att ta sig igenom, menar Lindell och skriver:
”Jag har en grundläggande politisk vision att vi ska bevara ett öppet och aktivt småländskt landskap där människor har framtidstro och vilja att vårda sina marker. Då måste förutsättningar finnas. Och för min del, med hänvisning till mina upplevelser igår, så är detta i praktiken inte möjligt med varg i området.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev