Björnjägare döms för jaktbrott

En 46-årig jägare har fällts för jaktbrott i samband med björnjakt. Mannen döms till villkorlig dom och böter efter att han skjutit en björnhona med unge.

Det var i augusti 2008 som mannen, som arbetar för Jägareförbundet, jagade björn tillsammans med en kamrat i Glöte, Härjedalen. Mannen såg björnen tre gånger och vid det tredje tillfället sköt han. Björnen försvann bakom en gran och när den kom fram sköt båda jägarna mot björnen med ytterligare skott.

 

Hitatde två björnar

När de sedan gick fram till platsen hittade de björnen död. En bit därifrån hittades lite senare ytterligare en björn. Eftersom det rörde sig om en hona med unge anmälde jägarna själva händelsen till polisen.

En oenig tingsrätt skriver i domen att 46-åringen varit oaktsam och därför ska dömas till villkorlig dom och dagsböter för jaktbrott. Två ledamöter i rätten anser att även jaktkamraten bör fällas, medan en ledamot ville fria helt.

Jag har egentligen inga kommentarer förens vi fått en slutgiltig dom. Tingsrättsdomen kommer att överklagas. Jag kan säga så mycket att jag inte anser mig ha gjort något fel, säger jägaren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev