Björn skjuten vid tjuvjakt – 30-åring gripen av polis

UPPDATERAD: En man i 30-årsåldern greps på fredagseftermiddagen av polis, misstänkt för att ha tjuvskjutit en björn utanför Överkalix. Ett stort polispådrag, med bland annat en polishelikopter inblandad, föregick gripandet.

På fredag förmiddag fick polisen tips om att en eller flera jägare hade skjutit en björn i närheten av Kölmjärv, väster om Överkalix, rapporterar Norrländska Socialdemokraten. Enligt tidningen var björnen skjuten där männen inte har jakträtt.
Polispatruller skickades till platsen och en helikopter deltog i jakten på de misstänkta tjuvjägarna. Vid lunchtid pågick något av en biljakt med förföljande helikopter då den följde de misstänkta längs skogsvägarna.
I närheten av Bredträsk fick polisen stopp på bilen. I bagageutrymmet fanns den skjutna björnen.
En man i 30-årsåldern greps och ytterligare en person togs med till förhör.
Enligt NSD är den misstänkte mannen inte hemmahörande i Norrbotten.
Björnjakten i trakterna av Överkalix är ännu inte över, till skillnad från vid kusten och ovan odlingsgränsen, skriver NSD.

Vid 23-tiden på fredagskvällen släpptes mannen. Enligt vakthavande polis i Norrbotten utreds frågan vidare av åklagare. Polisen ville under lördagen varken bekräfta eller dementera några uppgifter om orsaken till gripandet, det vill säga om mannen saknade jakträtt på området eller om det finns andra orsaker till gripandet. Vid tillfället för jakten fanns det fortfarande björnar kvar på tilldelningen i det aktuella området.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev