söndag 21 april

Besked att vänta för trafikeftersöken

Eftersöksorganisationen för viltolyckor väntar på nya före­skrifter från Naturvårdsverket och Rikspolis­styrelsen. Under sommar­en och hösten har nya förslag varit ute på remiss, men de slutgiltiga besluten är ännu inte sanktionerade. Därmed är ännu inget hugg­et i sten.

 

Det som öppnade upp för en förnyelse av föreskrifterna är att viltolyckor vid spårbunden trafik ska komma med i verksamheten. Detta skulle egent­ligen ha trätt i kraft redan 1 juli, men har blivit försenat.

En annan nyhet i föreskrift­erna berör kontaktpersonerna som föreslås få en mer renodlad roll i verksamheten och sam­tidigt få bättre betalt för sitt administrativa arbete.

 

Utbildning ses över

Utbildning för eftersöks­jägarna och grunder för risk­bedömning är andra områden som ses över. Det kommer bland annat att bli ändrade krav på skylt­utrustning för att ge ökad säkerhet för eftersöks­ekipagen.

Krav på jägarexamen föreslås att bara gälla nyrekryterade jäg­are till eftersöksorganisationen efter 2012 års utgång.

Vi hoppas att besluten blir tagna och kommer på pränt i slut­et av det här året, så ser tids­planen ut, säger Lars Sävberger, verksamhetsledare på Nationella viltolycksrådet.

Jägareförbundets representant i NVR är nu Markus Olsson sedan Daniel Ligné blivit riks­jaktvårdskonsulent. Markus arbetar sedan 2006 på Jägareförbundets jakt- och fauna­avdelning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev