torsdag 20 juni

Ännu ett juridiskt bakslag för Naturvårdsverket

Turerna kring Junselevargen fortsätter. Foto: Naturvårdsverket

Högsta förvaltningsdomstolen avskriver fallet om inhibition av skyddsjakt på den så kallade Junselevargen. Eftersom skyddsjakttiden redan gått ut på vargparet prövar inte ens Högsta förvaltningsdomstolen fallet.

Naturvårdsverket beslutade den 13 februari återigen om skyddsjakt på Junselevargen och hennes partner. Liksom vid två tidigare tillfällen stoppades, inhiberades, jakten efter överklagningar. Den här gången från föreningarna Nordulv och Wolf Association Sweden.

Naturvårdsverket överklagade Förvaltningsrätten i Stockholms beslut av inhibering till kammarrätten, som i sin tur inte meddelade verket prövningstillstånd.

Naturvårdsverket yrkade då att Högsta förvaltningsdomstolen meddelar prövningstillstånd och upphäver kammarrättens beslut, samt förordar att Naturvårdsverkets skyddsjaktbeslut på vargparet får verkställas.

Målet avskrivs
Men Högsta förvaltningsdomstolen väljer alltså att inte ens ta upp fallet. ”Tiden för den skyddsjakt som Naturvårdsverket beslut avser har numera löpt ut. Frågan om överprövning av förvaltningsrättens interimistiska förordnanden har därmed förfallit. Målet ska därför avskrivas”, skriver Högsta förvaltningsdomstolen i sitt beslut.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev