fredag 29 mars

Viltsmak

Nötskrika med parmesanost

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

700 g utskurna bröst av nötskrika
1 dl vetemjöl
3 ägg, uppvispade
0,5 dl Parmesanost, finriven
1,5 ströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning 

Salta och peppra brösten, vänd i vetemjöl. Doppa dem i äggsmeten och vänd i ströbröd blandat med parmesanost. Stek eller fritera brösten gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och servera direkt.

Sweet & sour-sås
0,5 dl soja
1 msk ättika
0,5 dl sweet chili sås
1 citron, saften
1 msk honung, flytande
1 tsk sesamolja
0,5 dl chilisås
färsk chilifrukt, urskrapad och finhackad 

Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av. Såsen ska vara sötsur, tillsätt eventuellt mer ättika, honung eller chili för rätt balans.

Pilaffris
1 gul lök, finhackad
2,5 dl vildris eller långkornigt vanligt ris
2 tsk curry
2 msk olja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och vitpeppar

Fräs lök, ris och curry i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock i cirka 20 minuter.

Recept: Christer Eklund

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.