fredag 14 juni

Jakt & prylar

Det svenska segrarlaget i VM för jaktkulskytte. Foto: Privat

Svenska världsmästare i kulskytte

Svenska jaktkulskyttar är bäst i världen. Det står klart efter att det tredje världsmästerskapet i jaktkulskytte arrangerats i Italien.

Helgen 16 till 18 september arrangerades mästerskapet nordväst om Rom. På grund av coronapandemin har Sverige inte deltagit vid de två tidigare mästerskapen. Den här gången deltog ett lag om fyra skyttar från Sverige: Ulf Eden Kravik, Emil Håkansson, Pierre Håkansson samt Michael Roos.

 

100 skyttar

Totalt deltog cirka 100 skyttar från olika nationer och i dagarna två gjorde de upp om mästerskapet.
Det sköts på mål från 50 meter till 300 meter, även rörliga mål ingick.
Det rörliga skyttet var med slugs på löpande vildsvin på 50 meter utan optiska riktmedel. Sedan var det stillastående på 100 meter och 200 meter på viltfigurer.

 

Hamna på pallen?

Det fanns inga resultatlistor under tävlingen. Skyttarna visste alltså inte hur de låg till, men efter sista dagens skytte kände de att det bör ha gått bra.
– Vi borde hamna på pallen, men vi trodde aldrig vi skulle vinna lagtävlingen. Men det gjorde vi, till de topprankade italienarnas förtret, säger en strålande glad Ulf Edén Kravik.

 

Ulf Edén Kravik. Foto: Privat

Dubbelseger

Ulf Edén Kravik vann dessutom individuellt den totala gevärsgrenen med god marginal till tvåan Emil Håkansson, dubbelt svenskt i topp alltså.

– Det var väldigt otippat, då detta skytte var mycket svårare än vi är vana vid. Men vi sköt jämnt och bra under hela tävlingen, säger Ulf Edén Kravik.
Det här är Sveriges och Ulfs Edén Kravik första VM-guld i denna gren, historiskt och enormt roligt!

 

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay