onsdag 29 november

Jakt & prylar

Nytt för i år är att bäste skytt i finalen av Jägarduvan får en hagelbock i pris. Foto: Privat

Jägarduvan tillbaka efter pandemin

När pandemin nu har släppt taget är planen att årets Jägarduva ska genomföras i ny skepnad, i samarbete med Norma och Beretta. Nytt för i år är att bäste skytt i finalen får en hagelbock i pris.

Nu hoppas Jägareförbundet att fler klubbar genomför dessa jägarnära tävlingar. Särskilt med tanke på att Norma Cup pausas, i och med osäkerheten på grund av det nya blyhagelförbudet.

– Roligt är att vi i år fått med vår nya samarbetspartner Beretta som också skänker en Beretta 692 till finalen, som vi hoppas bidrar till många startande på deltävlingarna, säger Kjell Edholm, vd på Norma.

Jägarlikt skytte

Förhoppningen är att jägarna kommer och skjuter dessa tävlingar, då de är för jägare med skytte på lerduvor på jaktavstånd. Man har möjligheten att gå flera varv för att få en bra träning inför jakten.

Stationerna är gjorda för att likna jakt och 24 eller 25 skott skjuts på tävlingarna.

På Jägareförbundets hemsida finns det en kalender där alla Norma Beretta Jägarduvan annonseras ut.

Där kommer även alla resultat upp som klubbarna sänder in, samt mer information om tävlingen med bland annat tävlingsreglerna.

Hagelvasa och Vasalopp

Klubbarna som arrangerar Norma Beretta Jägarduvan kan även i år ladda hem resultatprogrammet på jaktstig.se, där resultaten under tävlingen kan följas live av alla som vill under tävlingsdagen.

Första Norma Beretta Jägarduvan går redan på söndag den 5 mars. Det är som vanligt Gnesta jaktskytteklubb som genomför Hagelvasan.

Skyttarna slipper ha skidorna med sig, men intresserade av riktiga Vasaloppet kan följa det på teven är på i klubbhuset, då de är inne och fikar.

 

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.