tisdag 26 maj

Jakt & prylar

Publicerad 11 maj 2015 - 14:57

Gemensam alliansmotion om vapen förbereds

När moderaterna presenterade sitt förslag till förenklade vapenregler förra sommaren var en större vapengarderob en av punkterna. Ska det bli möjligt för jägarna att behålla sina gamla släktklenoder om en gemensam alliansmotion blir verklighet? Foto: Jan Henricson

Till hösten kan de fyra allianspartierna lägga en gemensam motion om förenklade regler vad gäller jägares och sportskyttars vapeninnehav. 

– Jag kan bekräfta att ett sådant arbete inletts, men det är för tidigt att säga vad som kan komma att ingå i en sådan motion, säger Krister Hammarbergh (M), ledamot i riksdagens justitieutskott.
Förra sommaren presenterade en moderat arbetsgrupp ett omfattande förslag till förenklingar i vapenlagstiftningen. 
Det handlade om vapengarderobens storlek, licenshanteringen, slopat krav på särskild motivering för femte och sjätte vapnet i garderoben, bland annat.

Vill ha rätt
Krister Hammarbergh bekräftar att förslaget finns med som ett underlag, men vilka delar av det som kan komma med i en skarp riksdagsmotion vet han inte i dagsläget.
– Av förklarliga skäl är vi mycket noggranna att allt blir rätt i Justitieutskottet. Därför måste vi vrida och vända på varenda fråga för att vara säkra på att det fungerar innan förslag läggs, säger Krister Hammarbergh. Dessutom är vi flera partier som ska gå fram med en gemensam motion, och det krävs en hel del arbete för att nå dit.
– Det jag kan säga är att vi vill minska byråkratin utan att för den skull rucka på det behov av kontroll som krävs på vapen och vapeninnehavare, säger Krister Hammarbergh.

Förutsättningar finns
Vilka utsikter har då en alliansmotion att vinna riksdagens gehör? Ja, med tanke på att Sverigedemokraterna är generellt är positiva till jakt och sportskytte finns förutsättningarna även om regeringspartierna tillsammans med Vänsterpartiet skulle vara emot.

Skribent

Daniel Sanchez

daniel.sanchez@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Sommar!
bergåkrajaktochviltvård #bjovv #jägare #jägarexamen #jaktlicens #naturlära #bergåkra #viltvård #hälsingland #hunting #education #wildlife #nature #häst #horse #sweden #outdoor #naturelover #naturbilder #jaktbilder #svenskjakt #södermanland
...

Grattis till en fin kronhjort! 👌🏻⁠

Bild m.stedt⁠

#jaktprylar #lafayette #jakt #jaktenkanbörja #släpphundarna #drevjakt #lafayetteradio #jaktradio #jaktutrustning #svenskjakt #jagärsmart #metsästys #jagt #jaktforlivet #jaktutrustning #kronhjort #hjortejakt #hjortjakt
...

Äta glass & läsa #svenskjakt 👌 ...

The happiness is obvious when you see my face at the end 🙌🏼🌿🦌 Love all the aspects of hunting, but the feeling of success is beyond almost anything!
Super grateful for this beautiful buck 🦌🌿🙌🏼 .
.
.

#kuiueurope #hunting #jagt #jagd #jakt #chasse #kuiu #kuiunation #kuiuinthefield #jagtidanmark #jäger #jaktförlivet #bow #bukkejagt2020 #bowhunting #buejagt #svenskjakt #knækogbræk #jaktfiskeogfriluftsliv #jagenindeutschland #jæger #bowhunter #huntplanapp #forestfables #huntingbuddy #modernoutdoorsman #swarovski #jagenmeinepassion #jägare #denmark
...

Härligt att kunna äta frukost ute på bron, till ljudet av fågelkvitter.. samt läsa senaste svensk jakt. #jämtland #ystat #kraftenikokkaffe #svartochrivigt #havregeynsgröt #svenskjakt #svenskajägareförbundet ...

Nu kommer Svensk Jakts juninummer. I tidningen hittar du massor om älgar och älgjakt, ett test av vaksikten, Redskapsboden samt mycket, mycket annat.
Trevlig läsning!

Foto: Robert Nyholm / Mostphotos
.
.
.
.
.
.
.
.#svenskjakt #sverigesjakttidning #älg #redskapsboden #test #jakt #härligatider #vaksikten
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay