söndag 24 oktober

Jakt & prylar

Publicerad 7 mars 2016 - 09:13

EU-parlamentariker kritiska mot nytt direktiv

Foto: Lars-Henrik Andersson

Även ledamöter i EU-parlamentet är tveksamma till nyttan av flera delar i det föreslagna vapendirektivet. Det framgick av förra veckans konferens i Bryssel, som initierats av jägarförbundsorganisationen FACE.

Det nya vapendirektivet får hård kritik inte bara av jägare och sportskyttar. Nu ifrågasätts det även av en bred front av ledamöter i EU-parlamentet, skriver FACE i ett pressmeddelande.
Även om några punkter anses acceptabla, som bättre möjlighet till spårning av vapen och förbättrat polissamarbete över gränser, anses frånvaron av konsekvensanalys besvärande. Den gör det omöjligt att bedöma konsekvenserna av förslagen i direktivet, både för kriminella aktiviteter och för laglig användning av vapen.
Parlamentsledamoten Karl-Heinz Florenz ledde konferensen. Han kommenterade:
”Kommissionens förslag är framskyndat under tidspress. Det finns inget samband mellan lagligt innehav av civila vapen, som jakt- eller tävlingsvapen, och risken för terroristattacker.”

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

En Tjäder på morgon promenad #tjäder #skogsfågel #svenskjakt #jägareförbundet #nikon #nikond5 #naturephotography #naturfotografie #hunting #jakt ...

En kall och stjärnklar natt med trafikeftersök. Det är verkligen tråkigt när så många fina djur uppehåller sig kring vägarna och råkar ut för olyckor men det är ett uppdrag som känns väldigt väldigt bra att göra. Kan ändå inte låta bli att fundera över vad det gör med älgstammen, att vi har höga tilldelningar under älgjakten och sedan skördar trafiken ytterligare på det genetiska kapitalet.
.
.
.
#eftersök #trafikeftersök #eftersökshund #nvr #älgjakt #älg #hirvi #moose #jaktliv #svenskjakt #jakt #jagt #jagd #bearskinab #blasersweden #lapuanaturalis #workingdogs #jämthund #urskogens
...

Season premiere! There is something special about being present when the forest is waking up 🌲 🍂 ☕
.
.
#älgjakt2021 #älgjakt #jakt #jaga #hunt #hunting #outdoors #wildlife #vildmarken #sweden #moosehunting #jägare #nature #wood #svenskjakt #nordichunter #hunter
...

Trevlig jaktdag, roligt att se att det fanns vilt i området. Mysan fick upp ett rådjur rätt fort som sköts av en passkytt😍🦌🐾mysan var så nöjd efter dagen i skogen. ...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay