onsdag 27 maj

Jakt & prylar

Publicerad 19 juli 2014 - 09:12

Caesar Guerini Elipse Evo – vapenpresentation

Caesar Guerini Elipse Evo. Foto: Mattias Lilja

Vi har tidigare i år tittat på ett mer ren­odlat lerduvevapen från italienska Caesar Guerini. Nu är det dags för ett lyxigare jaktvapen från samma tillverkare.

Modell Elipse Evo förenar en mod­ern konstruktion med en tidlös och klassisk design. Bland modernitet­erna hittar vi pipor med grövre lopp vilket är en tydlig trend bland hagelvapentillverkarna i dag. Grövre lopp påstås ge jämnare träffbilder men det är nog bara en av många faktorer som påverkar. Piporna, som är 71 centimeter långa, är försedda med utbytbara choketuber vilket får ses som standard på nya vapen i dag. Bössan levereras med fem choketuber.
Vapnet är lätt och bekvämt att bära, med en vikt om endast 3,1 kilo. Men med lite tyngre laddningar är också rekylen ganska kännbar.

Tung laddning i lätt bössa
Det är lite förvånande att vapnet har patronläge för 76 millimeters patroner – tunga magnumladdningar i en lätt bössa passar inte så bra.
Vapnet har en bra fördelning av vikten och den känns smidig att svinga, vilket också brukar vara ett kännetecken för bättre hagelvapen.
Passningen mellan trä och metall är riktigt väl utförd.Vapnet har en mycket god inpassning mellan trä och metall. Kolvträet har en vacker ådring och en fint utförd nätskärning kring det halva pistolgreppet, framstocken och den vackra bakkappan i valnöt.
Ejektorerna fungerade helt klander­fritt under testet, liksom automat­säkringen. Under kolven ­finner vi en välgjord mekanism med bra puts vilket vi också förväntat oss med tanke på vapnets pris. Gravyr är ju en smaksak, och gravyren på Elipse Evo är välgjord utan att vara svulstig.

Mycket välgjort hagelvapen
Sammanfattar vi testet av Caesar Guerini Elipse Evo är det ett mycket välgjort hagelvapen, som faktiskt känns dyrare än vad det är. Vapnet är inte billigt men jämfört med kon­kurrenterna i samma prisklass känns bössan välbyggd. Man får dock sätta ett litet frågetecken för andrahandsvärdet, eftersom fabrikatet är ganska okänt i Sverige.

Caesar Guerini Elipse Evo

Leverantör: Jaguargruppen
Pris: 39 000 kronor
Vikt: 3,1 kilo
Piplängd: 71 centimeter
Kaliber: 12/76
Finns i vänsterutförande: Nej
Andra liknande vapen i samma prisklass: Beretta 687 Silver Pigeon V, Browning 525 Prestige

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Bäverhojt! La bävergällen i sprit för någon vecka sedan och väntar på att den ska bli tillräckligt klar så jag kan smaka😄 Hörde jag en skål?🙋🏼‍♂️ #jagd #svensknatur #jakt #vilt #kött #viltkött #slaktbod #slakteri #jakttrion #svenskjakt #vakjakt #jägare #jaga #jagd #jäger #chasse #chasseur #hunter #hunting #hunt #wildboar #blaserr8 #sako #jakthund #jaktlabrador #drevjakt #bäver #bäverjakt #bäverhojt #beaver #jagdhund ...

Nu är snön nästan borta även om norrsidorna fortfarande är vita på sina ställen. Glädjande är att det vara både gott om skogsfågel, hare och rådjur. Dessutom verkar det bli ett riktigt sorkår.
.
.
.
#jaktliv #jägarliv #skogsliv #eightseasons #friluftsliv #livetiskogen #outdoorphotography #skogstur #svenskjakt #skogsfågel
#orre
...

Another hunting tower ready to use! In my opinion this one looks great!

#Hunting #Huntingstand #Huntingtower #Wildlife #Huntingseason #Huntinglife #jakttorn #Guns #Jakt #Jaktärjakt #Svenskjakt #Jägare #hunter #thehunter
...

Listen to the sound 😅🙌🏼 My best 3D target ever, eleventargets .
Super easy to pull, and awesome size compared to real roe deer 🦌🌿 From this distance, I can’t see the center circle, but pretty happy with the shot placement.

We’re do you typically aim at roe deer when hunting ?
goldtiparrows 🙌🏼 .
.
.

#kuiueurope #hunting #jagt #jagd #jakt #chasse #kuiu #kuiunation #kuiuinthefield #jagtidanmark #jäger #jaktförlivet #bow #bukkejagt2020 #bowhunting #buejagt #svenskjakt #knækogbræk #jaktfiskeogfriluftsliv #jagenindeutschland #jæger #bowhunter #huntplanapp #forestfables #huntingbuddy #modernoutdoorsman #swarovski #jagenmeinepassion #jägare #denmark
...

Barmark, barmark, barmark. Nog är snö fint men nu äntligen ser vi backen igen och isen på älven gick igår. Gissar att det är fler som njuter.
.
.
.
#älg #elg #moose #hirvi #moosesafari #nature #naturephotos #jaktbilder #alltidpåjakt #svenskjakt #jaktliv #jägarliv #nordichunter #friluftsliv #livetiskogen #skogstur #yournextadventure #dreamdestinations #lifeabovethearcticcircle #urskogens #nurmajärvijaktochfiskecamp
...

Ser bra ut! 😁⁠

#jaktärsmart⁠


#radoantenn #svenskjakt #metsästys #jagt #jaktforlivet #jaktprylar #lafayette #jakt #kaffe #fikapaus⁠
#lafayetteradio #jaktradio #jaktutrustning #fika #smörgås
...

Nissan Navara WT Jakt Edition #hedinbil #halmstad #wtmetall #jakt #svenskjakt #nissan #navara #jaktbil #madebytim ...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay