torsdag 18 april

Jakt & prylar

Svensk Jakt har testat sju olika regnhattar. Foto: Ulf Lindroth

Svensk Jakt testar regnhattar

Premium

Det går att klä sig för de flesta väder. Men kallt regn kan vara en utmaning, inte minst när det börjar rinna regnvatten ner efter tinningarna. En hatt som ger bra skydd kan vara guld värd. Vi har testat sju alternativ.

Testet finns även att läsa i Svensk Jakts januarinummer 2023

Vädret kan trotsa även den bästa planering. När jakten ska genomföras trots att regnet öser ner kan uthållighet och uppmärksamhet prövas. Bra kläder får en stor betydelse, men viktigast av allt är kanske hatten.

En del väljer att bara fälla upp jackans huva. Men det kostar hörsel och ibland synfält. Är inte huvudbonaden vattentät är det bara en tidsfråga innan de första kalla dropparna börjar rinna ner längs tinningarna. Därför väljer proffsen en riktig regnhatt.

Kompromisslöst

Det finns olika vägar att gå med hattvalet. Ett alternativ är att alltid använda en proper jakthatt som både är klädsam och ger ett bra skydd. Ett annat är att ta med en sydväst i ryggsäcken. Då blir regnskyddet kompromisslöst, förutsatt förstås att sydvästen är bra designad. Och om jaktkamraterna pikar din stilkänsla, vänta bara ett par timmar och fråga dem sedan om det inte är lika bra att ta ett par såtar till.

Vi har testat några olika alternativ, både för den som föredrar en jakthatt för alla väder inklusive regn och för den som garderar med sydväst. Stil är svårt att testa, så den biten lämnar vi till läsaren. Vårt främsta fokus ligger på skyddet mot regn.

Överpröva poängen

Det betyder förstås att den stilmedvetne läsaren kan behöva överpröva vår poängsättning. Gör gärna det. Ett test är inte facit, utan en pusselbit inför köpbeslutet. Men räkna med att vi kommer att ge dig en tydlig vink om hur du ska behålla huvudet så torrt som möjligt.

Ladda hem testet som pdf

Läs testet här

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay