lördag 22 juni

Jakt & prylar

Unga jägare satsar på jaktfilm

Östgötajägarna. Så kallar sig två unga jägare med höga ambitioner inom jakt, viltvård och film. Se deras senaste kortfilm här ovan.

Albin Turi och Kenth Andersson är duon bakom Östgötajägarna. De har hela livet ägnat sig åt jakt och för en tid sedan kände det att de ville ta sitt gemensamma intresse till en ny nivå.
– Filma kändes som något som skulle vara spännande men framför allt en stor utmaning. Och vi tyckte det var roligt att kunna dela med oss av våra jaktliga äventyr till andra jägare. Så det började med att jag köpte mig en vanlig filmkamera för några tusen, och nu är vi fast, berättar Albin Turi, videoproducent och jägare. 

Varför vi satsar ni att göra jaktfilm?
– En stor utmaning framför allt. En bra jaktfilm ska innehålla en hel del skottsekvenser där man lever sig in i jägarens situation. Skottsekvenserna ska vara blandade med mycket fina vyer och filmvinklar och en hel del sekvenser på vilt ska finnas med. Helst ska man ha lärt sig flertal saker efter att man har sett på filmen, säger Albin Turi.

Vad har ni för mål med era filmer?
– Att få göra det vi älskar att hålla på med. Jakt och natur har alltid varit det självklara valet och att få visa andra hur spännande och vackert det kan vara att komma ut i den svenska naturen. Ett annat mål är att vi blir uppskattade bland de som tittar på våra filmer, förklarar Albin Turi.

På Youtube
Än så länge ligger Östgötajägarna filmer på Youtube. Totalt har de laddat upp ett tiotal produktioner det senaste året. Det handlar bland annat om jaktfilmer på rådjur, dovvilt och vildsvin. Här ovan kan du se Östgötajägarna senaste kortfilm om bockjakt.
Östgötajägarna har som mål att filma så mycket som möjligt från sina jakter och att de nu under hösten ska få ihop så mycket material att det räcker till en längre jaktfilm om vildsvinsjakt.

Östgötajägarna

Albin Turi.

Albin Turi 
Videoproducent och jägare
Född 1995, bor i Borensberg. 
Jakten har alltid varit ett självklart val då det går i släkten, äger för tillfället två framgångsrika drevrar och då självfallet favoritjakten är hundjakt! Men är självklart en allätare på jakt.

Kenth Andersson.

Kenth Andersson 
Jägare och hundexpert
Född 1984, bor strax utanför Motala.
Jakt och viltvård det självklara valet. Hund är för tillfället, en duktig gråhundstik som ståndar både älg och vildsvin bra.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay