söndag 17 oktober

Jakt & prylar

Publicerad 6 september 2020 - 19:45

Ulf-Åke Andersson med sin drömtjur, en udda 20-taggare. Foto: Privat

Ulf-Åke fick drömläge på stortjuren

Premium

Den största älgtrofén som mättes in under 2019 mätte 350,85 poäng och älgtjuren fälldes utanför Fagerdal i Strömsunds kommun i Jämtland.

Det var söndagen den 14 oktober 2018 och Ulf-Åke Andersson var ute och jagade älg med jaktlaget. I vanliga fall brukar han gå med hund, men den här gången var han passkytt.

– Ja, det var hemskt mycket tur förstås. Allt föll på plats den här dagen. Jag har jagat älg sedan 1978, men aldrig lyckats fälla en riktigt stor tjur, säger Ulf-Åke Andersson.

 

Långt håll

På lördagen hade Ulf-Åkes bror sett den stora älgtjuren tillsammans med en ko och två kalvar. Men det var på långt håll, kanske 400 meter. På söndagen beslöt jaktlaget att chansa och släppa en hund där älgarna hade setts dagen innan.

– Hunden hittade dock ett rådjur som den for i väg med en bit innan den släppte. När hunden var på väg tillbaka så hittade den älgtjuren. Sedan hade jag tur för tjuren gick förbi en passkytt, som bommade. Jag var lite av en rörlig passkytt och känner marken rätt bra så jag lyckades ställa mig på rätt plats. Det blev ett drömläge, för älgtjuren kom fram på bara 40 meters håll så det blev ett enkelt skott.

 

595 guldtjurar

Strömsunds kommun är ju känt för sina stora älgtjurar. I Jägareförbundets trofédatabas finns så många som 595 guldtjurar bara från denna kommun. Och Ulf-Åkes drömtjur hamnar på plats 16.

 

Malou Kjellsson

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Typiskt bra lördagkväll! Fick inviga mitt nya Leupold sikte på första försöket😊 Efter lång väntan där pulsen hann bli rätt hög kom tillslut läget på spetsen och han blev på plats🙂 Nu är det bara att diska knivarna och ladda för älgjakt imorrn! ...

210925, älgen ut ur skogen. Mot slakthuset.

#härjedalen #höst #älgjakt #älgjakt2021 #jakt #jaktsäsong #jaktäventyr #svenskjakt #jaktupplevelser #jaktlycka #jaktfoto #canoncamera #fotografering #autumn #moosehunting #moosehunting2021 #hunting #huntingseason #huntingexperience #huntingimages #photographing
...

Selfietime. Lugnt på passet så jag passar på.

#härjedalen #höst #älgjakt #älgjakt2021 #jakt #jaktsäsong #jaktäventyr #jaktupplevelser #jaktfoto #svenskjakt #canoncamera #fotografering #selfie #selfietime #autumn #moosehunting #huntingseason #hunting #huntingmoose #huntingexperience #huntingimages #photographing #mobilephotos
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay