onsdag 17 april

Jakt & prylar

Sköt ungbjörn på två meter

Den unge Svegskillen Oskar Swanström var med om en spännande björnjakt förra söndagen, då en björn sprang rakt emot honom och han höll sig kall och sköt den på två meters avstånd.

Läget kunde ha blivit allvarligt för Oskar Swanström om han inte lyckat skjuta björnen innan den sprang rakt på honom. Foto: Per Eriksson– Vi var ute på Älvrosskogen på lördagen för att kolla om det fanns visten eller björnskit, men det gav inget resultat, berättar Oskar för Svensk Jakt.
Trots detta åkte han och kompisarna Victor Söderström, Petter Thurdell och Emil Gustafsson ut till samma ställe tidigt på söndagsmorgonen och hade turen att få se färsk björnskit.
– Då ringde vi till Jens Johansson och Per Eriksson, som äger plotthundar. De kom till platsen och släppte sina hundar Art och Vick.

Vägpass
Swanström fick ett pass vid en väg och berättar att han hörde drevet uppe på ett berg och det buktade fram och tillbaka.
– Plötsligt brakade det till i ungskogen intill mig och en björn sprang rakt emot mig. Den hade inte vittring på mig eftersom vinden låg åt andra hållet. Pulsen blev hög, men jag behöll ändå lugnet och kunde skjuta björnen på ett avstånd av två meter, berättar Oskar vidare.

Andra björnen
Det visade sig vara en fjolårsbjörn, men som ändå inte är att leka med. Vad som helst hade kunnat hända om Oskar inte lyckats skjuta björnen innan den sprang rakt på honom.
Det var den andra björnen för hans del. Den första sköt han på Lillhärdalsskogen för tre år sedan.

Leif Eriksson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay