tisdag 29 september

Jakt & prylar

Publicerad 12 september 2020 - 12:07

Rickard Widmark med sin stora älgtjur. Foto: Privat

Rickards 26-taggare på myren

Premium

Den näst största älgtrofén som mättes in under 2019 kom från Västernorrland. Det var måndagen den 9 september och Rickard Widmark satt på pass vid Nällikmyra i ­Vigge, väster om Sundsvall.

– Jag hade tagit pass bakom en liten ­holme ute på en stor myr. Jag hade hört att en hund tagit upp, men det var långt bort. Efter ett tag sa hund­föraren på radion att vi skulle passa upp. Så hörde jag att det började plaska ute i myren och förstod att någonting var på gång, berättar Rickard.

26-taggaren kom lugnt och när den kom ut i en skjutgata fick Rickard läge. Att det var en tjur såg han, men inte hur stor. Det var väldigt disigt den här dagen.

 

Blev tyst

– Älgen gick undan en bit men jag hörde hur den blev kvar inne i en ung­skog och att det blev tyst. Efter ett tag kom hunden och hundföraren och han ­meddelade att allt var klart och gratulerade över radion. Han sa dock ­ingenting om att det var en stor tjur så det blev lite av en chock när jag kom fram och såg den. Jag har jagat i 27 år, men aldrig skjutit en så här stor älg. Det är den största som skjutits i jaktlaget.

Älgen vägde 320 kilo och var sju år gammal. Den mätte 350,67 poäng och hade 26 taggar. Trofén är den 16:e största i länet genom tiderna.

Totalt finns lite över 900 guldtjurar i trofédatabasen.

 

Malou Kjellsson

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

💥 Alltid lika roligt & nyttigt!
.
.
.
.
.
.
.
.
#berettaofficial #lerduveskytte
#skytteträning #jaktbilder #rådjursjakt
#revolutionrace #chevaliersweden
#jakttjejer #jaktsäsong #hunter
#jägarliv #jaktliv #jakttjej #huntress
#svenskjakt #sweden #lerduver
#deutscherwachtelhund #jagd
#jägerinnen #waidmannsheil
#hunt #hunting #claytargets #whatgetsyououtdoors
#outdoorlife #jaktärlivet
#girlswhohunt #outdoors
...

Lafayette Smart 155:a utrustad med fordonsantenn 👍🏻⁠

⁠#jagärsmart⁠#metsästys #jagt #jaktforlivet #jaktprylar #lafayette #lafayetteradio #jaktradio #jaktutrustning #jagärsmart #radioantenn #svenskjakt #jakt
...

Kul att svenskjakt uppmärksammar JAQT och Utbildningsjakten. Känns så roligt att vi tillsammans kan skapa jakttillfällen och utbildning i kombination. Återigen tack ruagammotecsweden normahunting och Säfsen Hunting Lodge! Såklart kommer ni få rapportering från denna vecka! 💥👌
#jakt #jaqt #jägare #älgjakt #svenskjakt
...

Bring some effective and portable heat wherever you go. Perfect to have in pockets, mittens or in the boots. The warmer is activated simply by opening the package and it starts to give off heat immediately. Choose between hand or foot warmer where the latter has a sticker surface to stay in shoe / boot. Available at your Fladen dealer or click on the image!
.
.
.
.
#sportfiske #fiske #friluftsliv #handvärmare #fotvärmare #handwarmer #footwarmer #heater #värme #kyla #höst #uteliv #påtur #tilltopps #sportfishing #angeln #fishing #jakt #hemester #svenskjakt #jagt #svampplockning #fladenfishing #havsfiske #isfiske #ismete
...

Favoritställning😂🐾❤️ ...

LYCKA är att få fortsätta spendera dagarna med dig.. 🙏🏼🐾🥰 Nu hoppas vi på snabb, men stadig återhämtning så att vi hinner njuta av jaktsäsongen tillsammans som planerat 🦌🍂🍁🧡 ..men viktigast av allt är att du är här!! ...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay