onsdag 17 april

Jakt & prylar

[cycloneslider id=”slide-20486″]

Råbockarna stred på liv och död

Råbockarnas revirstrider kan innebära döden för den bock som förlorar slaget. Torleif Nilsson filmade och fotograferade en strid där ingen av råbockarna ville ge sig.

– Det här är en av de våldsammaste råbocksfajter jag någonsin sett, berättar han.
Striden pågick länge innan en av bockarna stod som segrare. 
Torleif Nilsson är kommunjägare i Nyköping. Knappt ett år innan den här striden filmades tvingades han avliva en svårt medtagen råbock. Den låg två kilometer från platsen där han filmade bockarnas slagsmål. 
Den skadade bocken hade ett hål i buken och vid avlivningstillfället spekulerades det om den skadat sig på något stängsel eller staket – eller om det var en stångskada. 

Filmade bockarna
Nu är Torleif Nilsson tämligen säker på att det var någon av de nu filmade bockarna som åsamkat bocken de dödliga skadorna.
– Efter att ha sett bilder på den skadade bocken samt filmen tror jag att det är ganska troligt att det är en av kombattanterna på filmen som tillfogat det avlivade djuret dess skador, funderar Torleif Nilsson.
– Om någon av bockarna på filmen ådrog sig någon lika allvarlig skada har jag inte med säkerhet lyckats avgöra även om det inte ser helt omöjligt ut, tillägger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay