Michael Frendessons guldbock mättes in i Östergötland på 168,62 poäng och är den näst största som inmättes under 2020. Foto: Privat

Michaels bock gäckade honom i två veckor

Premium

En av de större bockarna som ­skjutits i Östergötland lyckades Michael ­Frendesson fälla den 17 september 2019 vid Järnevid gård söder om Vadstena.

– Jag har vetat om bocken i något år och den började nu att gå på retur, så det var dags. Men den gäckade mig i två ­veckor, berättar Michael Frendesson.

– Där jag jagar är det väldigt stora fält så det är svårt att komma i läge. Jag var ute både morgon och kväll nästan varje dag i två veckors tid utan att komma åt den. På kvällen den 17 september gick jag ut vid 16-tiden och smög omkring i nästan två timmar innan jag hade lyckats lokalisera bocken. Sedan tog det mig nästan lika lång tid att komma i läge. Jag kröp till och med i ett dike en lång bit. Till slut, när det kanske bara var en halvtimme kvar, kom jag till skott.

Bockfeber: ”Definitivt mitt livs bock”

Bocken mätte 168,62 poäng och är den 14:e största i länet genom tiderna. Och det i ett län med över 500 inmätta guldbockar.

– Ja, det var en kväll som jag kommer att komma ihåg så länge jag lever.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay