onsdag 12 augusti

Jakt & prylar

Publicerad 17 september 2019 - 10:39

Slutresultatet blev fantastiskt. Med pappas vigselring som en del av slutstycksknoppen till min studsare är han med mig på jaktstigen igen, skriver Anders Thörn. Foto: Paula Lindgren

Guldringen i slutstycksknoppen

Premium

Kärleken till jakten kan beskrivas på många sätt. I min version tar den sin början i jakten tillsammans med min pappa. Han är borta nu, men finns ändå med mig, tack vare guldringen i slutstycksknoppen.

Det är alltid svårt att beskriva vad jakt betyder, men det är ett fantastiskt sätt att umgås över åldersgränser. Har man tur går jaktintresset i arv och svetsar samman generationer som få andra företeelser.
Jag fick följa med min pappa på jakt i riktigt unga år, och det har präglat min syn på naturen och jakten. Vi har pratat om allt mellan himmel och jord, delat både roliga och tyngre stunder, och många gånger med visa kommentarer som bevis på lång erfarenhet.

 

Fantastiskt resultat

Förtroendet som skapas är grundmurat. Min pappas tro på mig när jag långt innan ”rätt” ålder fick skjuta min första hare, eller när pappa inte ville ha kvar vapnen längre fast jag menade att han fortfarande var en säker skytt.
Pappa gick bort för sex år sedan och jag fick hans vigselring av mamma. Den ville jag göra något speciellt med och efter att ha funderat länge började en tanke fastna.
Jag kontaktade guldsmeden Paula Lindgren, som specialiserat sig på jaktrelaterade smycken och föremål, om att göra en speciell slutstycksknopp där pappas ring hade en framträdande plats. Paula och hennes make och medarbetare Daniel tyckte att idén var bra och att det skulle bli en spännande utmaning.

Slutresultat blev fantastiskt.

 

Tårar och gåshud

När jag åkte till björnjakten körde jag förbi deras verkstad och hämtade slutstycksknoppen. När jag såg vad de åstadkommit med pappas ring fick jag gåshud och tårar i ögonen.

Ett magiskt ögonblick för då visste jag att pappa i fortsättningen följer mig på Dianas stigar.
Pappa var extra stolt över att mina tre barn är jaktintresserade och har jägarexamen. Vi fortsätter att jaga tillsammans, med den skillnaden att nu är farfar med igen.

Anders Thörn

Ängelholm

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Byssa’ är redo 🌲💥
.
.
.
#jakt #jaktliv #norma #stalonljuddämpare #älgjakt #hund #jakttjej #jämthund #fjerunsleia #fjerunskennel #övningsskytte #308win #svenskjakt #swedishhunter #nordiskjakt #swe_hunters
...

Sommaren är kort. Projekten är många men listan blir kortare för varje dag och vi närmar oss dagen med en röd ring i kalendern.
.
.
.
#jämte #jämthund #jämtlanninpystykorva #jakthund #älghund #swedishelkhound #urhund #ståndskall #eftersök #älgjakt #elgjakt #hirvijahti #moosehunting #happyhunter #jaktliv #svenskjakt #nordichunter #swedteam #wehuntapp #garminsweden
#urskogens
...

Räven kom ut på 400 meter igårkväll 🦊 Sen for den in i skogen. Försökte att locka på den men utan resultat.
.
.
.
#rävjakt #foxhunting #predatorhunting #dinjaktbild #passionforhunting #jagd #jagt #waidmannsheil #huntinglife #jägare #alltomjaktochvapen #nordichunter #gohunt #jaktbilder #huntingpic #huntingday #huntingislife #svenskjakt #zeisshunting #metsästys #blaser #blaserr8 #blaserr8professionalsuccess #blaserr8success #teamblaser #blasersweden #swedenhunting #huntingtime #jaktforlivet #jaktärjakt
...

Love my toys 😃😘🐾 ...

Mindre än en vecka kvar till bockpremiären! Har du utrustningen i ordning? Är bockarna lokaliserade?

Vid sidan av bössa och plugg, vad missar du absolut inte att packa med dig till din premiär? 🦌🦌💥💥
.
.
#bockjakt2020 #bockjakt #jakt #jägare #merkelhunting #normaprecision #normaoryx #niggeloh #morakniv #neverlostgear #gecohunting #gecooptics #svenskjakt #ruaghunting
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay