måndag 6 april

Jakt & prylar

Publicerad 28 november 2019 - 07:43

Lotta Karlsson med sin kapitala kronhjort. Foto: Privat

Första fällda hjorten blev en kapital kronhjort

Premium

En kapital kronhjort i pass är ovanligt i Jämtlands djupa skogar. Men ibland ler jaktgudinnan Diana över en jägare.

Helgen som var  bestämde sig jägarna i Bröckling jaktlaget utanför Bräcke att försöka sig på en jakt efter kronvilt. Jaktlagets marker hade anslutits till det nybildade kronskötselområdet vilket bildades så sent som i höstas. Hittills hade det inte lyckats för några jägare att få skjuta något kronvilt inom skötselområdet.

De började med att släppa två hundar runt om på Bröcklingberget och ganska snart hade hundarna fått tag på olika hjortar, med tyvärr gick de ut ur såten och bort på grannlagets marker.

 

Kom på 60 meter

Men på väg tillbaka fick en av hundarna tag på en hjort till och bara några hundra meters håll fick Lotta Karlsson höra hur hunden gav några skall och sedan blev det tyst.

– Jag stod beredd och var helt tyst och helt plötsligt fick jag se en kapital kronhjort komma över kraftledningsgatan. Det gick undan och när jag fick ett bra läge på cirka 60 meters håll sköt jag, säger Lotta Karlsson.

Hjorten tecknade väl i träffen och försvann ur Lottas synfält. Men den låg bara 50 meter ifrån henne i en svacka.

– Jag var helt överlycklig över att ha fått skjuta min första kronhjort och vilken hjort sen, helt otroligt, berättar Lotta Karlsson.

 

Bor i Sörmland

Hon och hennes man Fredrik har skaffat sig en stuga i byn Bröckling där de är med och jagar. Annars bor de i Mellösa i Sörmland där de jagar annars med sina sex jakthundar.

– Tänk så roligt. Den första kronhjorten inom hjortskötselområdet och den första kronhjorten för Lotta och så blev det en kapitalhjort, menar Linus Nilsson, en av hundförarna och vars hund Cilla körde fram hjorten åt Lotta.

 

Per Andersson

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Första lockräven i år och första på film, synd bara att kameran tappa skärpan efter första skottet. Blev ett stressigt läge, efter 20min står det helt plötsligt en räv i myrkanten till vänster om mig och ser väldigt nervös ut. När jag vrider om kastar den och börjar trava ifrån mig. Lägger mig då ner iom att hållet är drygt, försöker få den och stanna med harskrik men den fortsätter. Ropar då fast den och skjuter, den kastar om och skenar mot närmaste skogskanten men andra skottet tar bra och den slår omkull. En av dem absolut roligaste jaktformerna!

#wildernesshunting #lockjakt #rävlock #predatorcalling #foxcalling #hunt #охота #winterhunting
#wildernesshunting #vildmarksjakt #jakt #rävjakt #predatorjakt #vakjakt #hunting #vinterjakt #nordichunter #dinjaktbild #svenskjakt #nordiskjakt #huntem #oxota #jagd #predatorhunting #swedishhunting
...

Söndagsmiddag vildsvin/revbensspjäll 😉
#vildsvin#rotgrönsaker#egenbearnaisesås#svensktsmör#svenskaägg#svenskjakt
...

3000 följare! Stort tack till er alla som verkar tycka att vi är någorlunda intressanta att följa här på Instagram! Ni är guld värda!😄🍾 #jagd #nature #jakt #vilt #dovhjort #kött #wildlife #caza #jakttrion #svenskjakt #jägare #jaga #jagd #jäger #chasse #chasseur #vildsvin #vildsvinjakt #dovhjort #dovhjortsjakt #hunter #hunting #hunt #wildboar #wildboarhunting #fallowdeer #blaserr8 #sako #sakopowerhead #zeisshunting #zeiss ...

Hantverk av Kay Embretsen - Bygdens knivmakare.

Se mer på kayembretsen
...

Tidig morgon, resulterade till 17st!
-
-
-
-
-
-
-
-
#jakt #svenskjakt #swe_hunters #hunt #hunting #huntlife #huntinglife #jagt #jagd #nordichunter #beretta #kråkjakt #crowhunting #cms #cmscalls #nastycrow #jjbilden
...

When im hunting with my eagle owl it feels he is like Frankenstein. He is made of different body parts and No one likes him. Every bird in the forest screams and attacks him while I keep him safe with my shotgun. ...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay