lördag 25 maj

Jakt & prylar

Ett oväntat besök. Lodjuret satt lugnt på grindstolpen och tittade in mot huset. Foto: Anna-Lena Söderblom

Ett alldeles särskilt besök av lodjur

Plötsligt bara satt det stora lodjuret på grindstolpen och stirrade in mot huset. För Anna-Lena Söderblom som tagit bilden blev det en omtumlande händelse.

Att lodjur rör sig i närheten av byggnader är inte ovanligt. Men den bild som Anna-Lena Söderblom i Misterfall i Kinda lyckades ta visar på ett alldeles särskilt beteende. Anna-Lena skriver till Svensk Jakt:

”Jag var vid tillfället inne i bostaden när min faster ringde och frågade vad det var för en stor katt som satt på vår grindstolpe. Hon bor i ett hus som ligger i vinkel med vårt, så hon såg lodjurets bakdel från sitt hus. Jag fortsatte samtalet och gick till fönstret för att titta – men det är ju ett lodjur”, utbrast jag.

 

Lodjuret hade full koll på betraktaren. Foto: Anna-Lena Söderblom

”Lodjuret stirrade rakt på mig en ganska lång stund. Det uppträdde majestätiskt och verkade lugnt. Jag tog ett kort på det med min mobilkamera, och fick sedan för mig att gå upp på övervåningen för att kunna ta från ett fönster utan persienn. Men innan jag hann göra det hoppade lodjuret elegant ner från grindstolpen och gick iväg. Den gick bakom ladugården och travade långsamt iväg över ängen mot skogen. Jag har aldrig tidigare sett ett lodjur i verkligheten och jag vet att de är skygga. Det kändes som om den ville säga något, och vem vet. En fantastisk upplevelse var det i alla fall.”

 

Anna-Lena Söderblom

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay