torsdag 20 juni

Jakt & prylar

Anders Moberg med sin guldbock. Den mätte 189,15 poäng. Foto: Privat

En av Ölands största råbocktroféer

Premium

Öland är känt för sina guldbockar. Den största som mättes in under 2021 kommer också härifrån. Bocken fälldes den 23 oktober av Anders Moberg. Den mätte 189,15 poäng och blir därmed den fjärde största i Kalmar län genom tiderna, inte dåligt med tanke på att det finns nästan 1.000 guldbockar från länet i trofédatabasen.

– Vi tror att vi såg den här bocken året innan, men sedan var den borta. I september fick jag syn på honom igen och jag lade mycket tid i oktober på att försöka komma åt honom, berättar Anders Moberg.

– Jag var ute nästan varje dag och jag såg honom nästan varje gång, men det var alltid på för långt håll eller på grannmarken. Den 23 oktober beslöt jag mig för att göra ett sista försök och bytte lite strategi. Då kom han ut, på en helt annan plats än var jag tänkt. Men det gick ju bra ändå.

Marken där bocken fälldes ligger i Borgholms kommun. Jägarna på marken lägger mycket tid på att studera och förvalta bockarna. Och det lönar sig, under de senaste fem åren har det fällts tre guldbockar som alla mätt över 180 poäng.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay