tisdag 28 januari

Publicerad 14 oktober 2014 - 09:54

Dovhjort med gammal skottskada

Det skadade lårbenet över det friska. Foto: Priva

Den 5 oktober sköt jag en dovhjort någon mil utanför Hässleholm. Vid skottillfället märkte jag inget ovanligt, men när vi flådde och styckade hjorten upptäckte vi att något inte stod rätt till.

Lars Fagner med den skjutna hjorten. Foto: PrivatHjorten hängde snett och vänster bakben pekade snett utåt. Då jag skar ut lårbenet upptäckte jag en gammal skada. Efter att ha kokat rent och skrapat lårbenet fann jag blyfragment i benet.
Detta tyder på att det rör sig om en gammal skottskada, och man har svårt för att föreställa sig vilket lidande som den stackars hjorten har gått igenom.
Hjorten var för övrigt vid gott hull och hade sällskap av två hindar när jag sköt den. Jag bifogar bilder som kanske kan få alla jägare att tänka på hur viktigt det är med eftersök när man avlossat skott mot ett vilt som inte fallit på skottplatsen.

Lars Fagner

Skribent

Marie Gadolin

marie.gadolin@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Rex og jeg har hatt en utrolig bra sesong🐶❤️ han har levert og levert til Far🙏🥰. Og Far har ikke bommet på noen i år😬😅🙏. Tatt imot med åpne armer😁 #rådyrjakt #jakt #jakthund #jaktmedhund #jaktmeddrever #drever #jaktdrever #sauer404 #7mmrm #7mmremmag #swarovskioptik #svenskjakt #jaktisverige ...

Igår denna utsikt och idag kommunfullmäktige. Älskar verkligen svängningarna även om att jag ske erkänna att jag alltid älskar till skogen. Inte svårt att se en grupp kronhjortar smyga fram i en skog som denna. Nu är det att vänta på jakt på kronhjort till efter sommaren... #jakt #jakt2020 #svenskjakt #kronhjortsjakt ...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay