Svensk eftersöksförening har bildats

En renodlad eftersöksförening har sett dagens ljus i Sverige. Svenska Eftersöksföreningen bildades formellt för en tid sedan och efter en kort startsträcka går man nu ut publikt och lanserar en egen hemsida.

 


Frederik Pedersen

Vi var ett gäng från södra Sverige som sysslat mycket med eftersök och som länge pratat om att bilda en sådan här förening. I somras träffades vi och gjorde slag i saken, berättar Frederik Pedersen, ordförande i den unga föreningen.

Svenska Eftersöksföreningens målsättning är att samla och förmedla kunskap om eftersöksarbete. Man är en ideell rasobunden förening utan politiska preferenser.

Många människor håller på med eftersök i Sverige och det finns en enorm kunskap på det här området. Vi tycker därför att det vore bra att samla all denna kunskap och föra vidare till fler människor som är intresserade, berättar Frederik Pedersen.


Svenska
Eftersöksföreningens
logotyp.

I flera av våra grannländer, exempelvis Danmark och Tyskland, finns sedan tidigare motsvarande organisationer.

Sverige är faktiskt sist ut i Skandinavien att bilda en dylik förening och vi har även inlett samarbeten över nationsgränserna, för att utbyta kunskaper. Arbetssätten varierar en del inom eftersök, mycket beroende på var man bor, men alla jobbar ju mot samma mål och vår strävan är att sprida dessa kunskaper genom utbildning med mera.

 

Läs mer:

Svenska Eftersöksföreningens hemsida

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.