söndag 14 april

Hund

”Politiker och varglobbyister är ansvariga”

Förra veckan träffade Svenljungagruppen, som står bakom en strejk bland eftersöksjägare, landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Nu kommer gruppen med ett pressmeddelande, som signalerar att läget tills vidare är oförändrat.

 

Pressmeddelandet från Svenljunga eftersöksbojkott i sin helhet: 

 

Våra politiker och varglobbyisterna är ansvariga för det läge som råder

”Med anledning av att vi i veckan haft möte med landsbygdsminister Eskil Erlandsson så har vi nu gjort en analys av läget. Vi kan konstatera att våra högsta politiker inte äger frågan och att den svenska demokratin är allvarligt hotat av EU:s tjänstemän som tar över och styr vårt land. Vi har informerat vår landsbygdsminister som skall värna våra gröna näringar om att den politik han faktiskt är ansvarig för driver våra gröna näringar mot en ekonomisk ruin.

Som exempel visade vi att fårskötseln drabbas av miljardkostnader. När Naturskyddsföreningen överklagade den väl förankrade rovdjursförvaltningen 2009 så var det startskottet för oss jägare och landsbygdsbefolkning till att sätta ner foten. Därför är dessa organisationer tillsammans med EU:s tjänstemän starkt ansvariga för att djuren nu ligger och lider. Sverige hade en av världens mest välorganiserade eftersöksorganisationer som ställt upp helt frivilligt under alla tider på dygnet. En stor del av denna organisation har nu tröttnat på den arroganta behandling man fått i vargfrågan och beslutat sig för att strejka.

Nu är det upp till beslutsfattare och varglobbyister att se till att vi får till en vettig förvaltning av vargstammen. Vi lider med djuren och kan inte förstå att denna viktiga fråga inte får en snabbare behandling. Först nu börjar allmänheten förstå vilket stor samhällsinsats jägarna gjort då man tagit hand om cirka 40.000 eftersök per år. Men vår frivilliga eftersöksorganisation kan vara ute på vägarna igen inom en vecka om beslut kan fattas. I dag har Svenska Stövarklubben med sina 6.000 medlemmar anslutit sig och stödjer Svenljunga eftersöksstrejk.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.