Publicerad 4 februari 2015 - 11:21

Polisanmälan efter elitprov för stövare

I går skrev vi om succén för stövarprovet i Eksjö. Men elitprovet har nu fått en besk eftersmak då en markägare blivit polisanmäld.

Det lyckade elitprovet för stövare i Eksjö den gångna helgen har fått en besk eftersmak. En markägare har polisanmälts efter att ha konfronterat en domare och en vägvisare som gick över hans mark, då han enligt anmälan till och med ska ha hotat de båda männen med vapen. En förundersökning om olaga hot har inletts.

Elitprovet i Eksjö är stort och provmarkerna är utspridda över en stor del av länet. En av provmarkerna fanns utanför Vrigstad, mellan Sävsjö och Värnamo. Enligt uppgifter till Svensk Jakt fanns det i området en smal markkil som sköt in i markerna där provet bedrevs.
– Drevet gick inte fram över den marken, utan domaren och vägvisaren skulle endast passera remsan för att komma i kontakt med drevet på ordinarie provmark. Dessutom var jakträttsinnehavare på marken tillfrågad, och de hade sagt att det gick bra att gå över den smala markremsan, säger uppgiftslämnaren.

Hot med vapen
Men när domaren och vägvisaren passerade marken för att komma närmre drevet, mötte de markägaren som inte uppskattade att andra människor befann sig på hans marker. Trots att ingen jakt bedrevs i egentlig mening.
– Det har uppstått en konflikt och enligt anmälan har den misstänkte förstärkt sitt hot med ett vapen. Vad han sagt och hur han hotat de båda männen framgår inte av anmälan, utan det får vi ta reda på mer om genom förhör med de inblandade. Vi rubricerar det inträffade som olaga hot mot grupp, säger Tommy Thorngren vid Jönköpingspolisen.

Skribent

Lars-Henrik Andersson

lars-henrik.andersson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Instagram

Färre skadades
Antalet skadade och dödade hundar minskade med totalt 17 procent under 2015.
Gör din egen hundmat
Här får du några tips på hur du gör hundmat.
Jaga med förnuft när det är kallt
Sträng kyla är farligt för hunden
Varg angriper jämthund
Varning för starka bilder