lördag 20 april

Hund

Naturvårdsverket varslas om eftersöksbojkott

I Södra Älvsborg är många jägare beredda att avbryta trafikeftersöken. I eftermiddag ger de representanter från Naturvårdsverket sitt krav på max 210 vargar i landet. Mötet sker på Väla jaktvårdsgård tillsammans med personal från Jägareförbundets nationella kansli.

 

Thomas Persson jobbar med trafikeftersök och tycker att rovdjurspolitiken har gått fel. Han är en av jägarna som kommer att vara med på mötet.

Bojkotten är ett politiskt beslut. Vi kan inte tillåta den senaste tidens rovdjursbeslut och att bojkotta trafikeftersök är det medlet vi kan ta till.

Det var på möten i Svenljunga som idéer om trafikeftersöksbojkotter tog fart. Ur ilskan mot rovdjurspolitiken och planerna att sätta ut varg i området tog bojkotten form.

Det sitter 400 eftersöksjägare i länet och väntar på vilka beslut Naturvårdsverket tar efter mötet, säger Thomas Persson. Och vi har kontakter i utanför länet, i Värmland, Dalarna och Jämtland, med.

Med på mötet kommer också förbundsordförande Torsten Mörner, biträdande jaktvårdskonsulent Daniel Ligné och SO-chefen Jan Eklind att vara. Från Naturvårdsverket väntas viltsamordnare Ruona Burman delta.

Jag skrev ett brev till Naturvårdsverket om att de glömt att förankra rovdjurspolitiken och att trafikeftersöksjägarna ville ha ett möte där de kunde föra fram sina synpunkter, berättar Daniel Ligné.

Men vi på Jägareförbundet kan inte bojkotta några trafikeftersök. Det vill inte medlemmarna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.