lördag 20 april

Hund

Mindre pengar på grund av eftersöksbojkott?

Tolv jägare i Svenljunga genomför just nu en bojkott mot eftersök på trafikskadat vilt. Det får Djurskyddet Sverige att reagera och föreningen vill nu att stödet från viltvårdsfonden till Jägareförbundet dras ned.

Ordföranden Sven Stensson pekar på att Jägareförbundet årligen får 50 miljoner kronor ur en statligt styrd fond för att bland annat hjälpa till med just djurskyddet utmed vägarna.

Nu vill Djurskyddet att regeringen tar tag i frågan och utreder om Jägareförbundet är lämpliga för uppgiften eller om pengarna gör mer nytta hos nån annan, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

 

Konsekvensutreda löshundsjakten

Det här är andra gången på kort tid som Djurskyddet Sverige ifrågasätter jakten och Jägareförbundet. Nyligen gjorde föreningen ett utspel om att löshundsjakten ska konskvensutredas. Den gången tillsammans med Rovdjursföreningen.

Jägareförbundet utbildar ett stort antal eftersöksekipage i landet och får årligen cirka 50 miljoner från statens viltvårdsfond. Det är en del av de pengar som jägarna själva betalar in när de varje år löser statligt jaktkort.

Eftersöksbojkotten i Svenljunga inleddes efter att Naturvårdsverket gett besked om att det kan bli aktuellt att flytta varg till området.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.