Ett och annat hundskall lär höras i Älvsjö kommande helg. Foto: Kjell-Erik Moseid

Mässa med stort utbud för jakthundsfolk

Kommande veckoslut går Stockholms hundmässa av stapeln. Där finns ett stort utbud även för den jakthundsintresserade.

Mässan är en av Sveriges största hundutställningar, men har också en hel del kringarrangemang. Bland annat har Svenska Kennelklubben ett jakthundstorg, med mängder av aktiviteter. Vid scenen pratar jakthundsexperter om olika raser och vad de används till, akutsjukvård och viltspårsteknik är andra ämnesområden som avhandlas. Även Svenska Jägareförbundet berättar om sin verksamhet. Detaljerat program hittas här.

 

Simulator

Man kan provköra i viltolyckssimulatorn och få känna på hur det är att krocka med en älg eller ett vildsvin. Eller kanske lyckas styra undan och undvika en kollision. En skyttesimulator finns det också, liksom bokförsäljning och möjlighet att träffa en mängd hundar av jaktras.

 

Hundtillbehör

På själva hundutställningen bedöms bland annat spetsar och stående fågelhundar på lördagen, drivande hundar, taxar, terrier och apportörer på söndagen. Totalt är drygt 7.500 hundar anmälda till utställningen, som håller till på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Där pågår även andra hundtävlingar under helgen, det finns möjlighet att handla hundtillbehör och mycket annat, eller ta en fika och umgås med andra hundintresserade.

Arrangör är Svenska Kennelklubben.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.