…"/>

söndag 3 mars

Hund

Hundar i topp

Skallkungen tävlingen för skällande fågelhundar, arrangerades i år i trakterna kring Hällefors. Årets vinnare var finska spetsen SE JCh Kiepin Kaira, ägd av Tommy Jonasson i Robertsfors. Även tvåan och trean var finnspetsar, SE JCh Yscha ägd av Roger Hedlund i Brunflo och SE UCh SE JCh Häggingåsens Thai ägd av Miranda Frings, Högland.

Sverige var i år för första gången värd för den internationella tävlingen Europapokalen för tysk jaktterrier. På en mycket stark andraplats i hård konkurrens med Europas bästa hundar, placerade sig Soträvens Aska, ägd och förd av Malin Mårtensson från Borlänge.

Tävlingen är ett efter skottet-prov och ett flertal apporteringsmoment ingår, bland annat i gryt och även i vatten.

Den bayerska viltspårhunden SE JCh SE VCh Viltvittringens Set, ägd av Leif Berntsson, vann individuellt när Sverige mötte Norge i en landskap för schweisshundar. Fyra ekipage från vart land tävlar om att vara bäst på en kilometer långt och minst 24 timmar gammalt blodspår.

Även tvåan och trean i årets landskamp var svenskar.

De nordiska mästerskapen för retriever togs i år hem av en svensk labrador, jaktchampion Moormans T Oak, Tito till vardags, ägd av Wolfgang Ronacher, Hagfors. Lagtävlingen vanns dock av Danmark, Finland kom tvåa och Sverige och Norge fick dela på tredjeplatsen.

Källa: Svenska Kennelklubbens tidskrift Hundsport

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.